DE OPFLEURIST BLOG

Groen moet je doen!

Maar wat doet kleur groen nou eigenlijk echt?

Groen is natuurlijk een van de meest voorkomende kleuren in de natuur overal waar je kijkt zie je groen in verschillende tinten en texturen. Als je bijvoorbeeld door het bos loopt kan het heel ontspannend werken en kom je helemaal tot rust. Niet alleen de natuur om je heen doet wonderen maar ook de kleuren die je ziet en dat is voornamelijk groen. Maar waarom werk dat nou zo ontspannend?

De kleur

Groen moet je doen!

Als je groen bekijkt in de kleurencirkel is het een secundaire kleur. Om groen te maken heb je de kleuren blauw en geel nodig. De complementaire kleur van groen is rood, men zegt daarom ook wel “de typische kerst kleuren” en omdat rood de complementaire kleur is van groen staat het zo goed bij elkaar.

Wij mensen koppelen de kleur groen ook wel aan de kleur van het leven, vernieuwing, natuur en energie. Ook associëren wij de kleur groen met groei, veiligheid, milieu en overeenstemming. De traditionele kleur groen doet ons denken aan geld, financiën, bankieren, jaloezie, ambitie en hebzucht.

De kleur groen staat ook voor groei en wedergeboorte, omdat in de lente de wereld weer een nieuwe frisse groene kleur krijgt na de koude kille wintertijd.

Het effect van de kleur groen

Maar wat de kleur groen nou echt met ons doet is genezing. Het menselijk oog beschouwt het ook als rustgevend en ontspannend. Doordat de oer mensen uit de natuur kwamen en wij zelf ook veel met natuur te maken hebben zijn wij zo gewend geraakt aan de kleur groen dat het geen irriterende kleur is maar nou juist een rustgevende.

Groen moet je doen!

Een ontspannende kleur

De kleur groen beïnvloed ons op het fysieke en mentale vlak op verschillende manieren. Groen is ontspannend, rustgevend en jeugdig. Dat wordt ook veel in de praktijk toegepast kijk maar naar een stop licht zodra hij op groen springt weet je dat je weer iets mag doen. De kleur groen wordt ook vaak gebruikt om veiligheid aan te tonen denk aan de nooduitgang bordjes in een gebouw of parkeergarage, en groen brengt een gevoel van hoop, avontuur, zelfbeheersing en gezondheid met zich mee. Daarom is de natuur ook het nummer 1 medicijn voor de mens.

Groen in huis

Door dus de kleur groen toe te passen in je huis creëren je ook een hele fijne sfeer, denk dan bijvoorbeeld aan een groene kamerplant, accessoires of misschien zelfs een groene kleur op de muur. Doordat groen een ontspannende werking heeft kun je de kleur ook heel goed in je slaapkamer toe passen of zelfs op de wc.

Kort om groen moet je inderdaad gewoon lekker doen!!!

Thijmen Hommes
Student Bloem, Groen & Styling aan Terra MBO

Wat je misschien ook leuk vindt?

Uncategorized

Gezinsuitbreiding!

Dag lieve plantenlovers! Zijn jullie, en jullie plantjes, de winter een beetje goed doorgekomen? Het is inmiddels een poosje geleden dat ik een blog heb

Lees verder »
Groen voor in huis en op kantoor | kamerplanten | planten onderhoudt | mevrouw van de planten | locatiebeplanting | moswanden | groen aan de muur | planten aan de muur
Kamerplanten

Drie kamerplanten voor wie van water (geven) houdt

Hee plantenlovers! Ben jij ook graag met je plantjes bezig en verzorg jij jouw groene vrienden het liefst tot in de puntjes? Dan is deze blog voor jou, want de grote vraag is: welke planten zijn geschikt voor deze fanatieke plantenpapa’s en mama’s? Sommige planten zijn namelijk veel happiger op aandacht dan anderen, vooral als het gaat om het geven van water. Lees verder voor meer informatie.

Lees verder »
Locatie beplanting voor kantoren, evenementen, beurzen en scholen. Groningen, Friesland, Drenthe - De Opfleurist - voor planten op uw locatie
Uncategorized

Stekken: 3 tips om je kamerplanten te vermeerderen

Wist je dat je planten ook kunt vermeerderen door ze te stekken? Zo kun je nog meer van ze genieten en kom je op een duurzame manier aan nieuwe planten. Stekken heeft nog een voordeel. Het is namelijk ook nog eens goed voor de portemonnee. Natuurlijk zijn er allerlei manieren om je planten te vermenigvuldigen. Ik deel drie opties met je. Lees snel verder.

Lees verder »
Locatie beplanting Groningen, Friesland, Drenthe - De Opfleurist - voor planten op uw locatie
Moswanden

Mos(t) Wanted

Hallo lieve lezer! Het is weer een prachtige lentedag, en ik kon het vandaag niet over mijn hart verkrijgen om in mijn loods bezig te

Lees verder »
De Opfleurist Groningen Blog over kamerplanten, moswanden, locatiebeplanting en het onderhouden van planten.
Kamerplanten

Lentekriebels

Mijn favoriete tijd van het jaar is eindelijk weer aangebroken: de lente! Het seizoen van de wedergeboorte, waarin al die slapende takjes, bollen en wortels

Lees verder »

Social Media

Contactgegevens

Marjolein Kuipers
Burgemeester J. G. legroweg 80
9761 TD Eelde

Mail: info@deopfleurist.nl
Tel: 06 55701873
KvK: 66667259

Hmm lekker, koekies! 🍪

Onze website gebruikt cookies om er zeker van te zijn dat wij jou de beste website ervaringen kunnen bieden.