DE OPFLEURIST BLOG

Mos(t) Wanted

Hallo lieve lezer! Het is weer een prachtige lentedag, en ik kon het vandaag niet over mijn hart verkrijgen om in mijn loods bezig te gaan terwijl het zonnetje zo mooi schijnt. De luxe van een vrije middag gun ik mezelf niet vaak, want ‘De Opfleurist’ zijn is nou eenmaal een tijdrovend bestaan. Vandaag kan ik het me gelukkig even veroorloven om wat zonnestraaltjes te pakken en (zodat ik niet het gevoel heb dat ik helemaal aan het verzaken ben) een nieuwe blog te schrijven! Daarom zit ik nu heerlijk op mijn balkon met de laptop op schoot en een kop thee naast me, terwijl de katten druk bezig zijn met hun eigen werkzaamheden: vliegjes achterna jagen en de bloempotten uitgraven. Hun productiviteit is altijd een grote bron van inspiratie.

Locatie beplanting Groningen, Friesland, Drenthe - De Opfleurist - voor planten op uw locatie

Maar goed, waar wou ik het vandaag ook alweer over hebben? Oh ja, moswanden! Zoals je vast en zeker weten, maak ik moswanden in alle soorten, maten, en kleuren. Ik heb alleen gemerkt dat er vrij veel onduidelijkheden bestaan over moswanden, en ik krijg wekelijks mailtjes met vragen. Die beantwoord ik natuurlijk met alle liefde, maar het leek me ook een goed idee om alle feiten en voordelen even voor je op een rijtje te zetten in mijn spiksplinternieuwe blog! 

De voordelen van een moswand

1. Universeel geliefd

Het meest voor de hand liggende voordeel van moswanden is natuurlijk dat ze gewoonweg prachtig zijn. Mos is een natuurlijk product, en beschikt over een schoonheid die door de mens nauwelijks tot niet te reproduceren valt. In tegenstelling tot het merendeel van de schilderkunst, hoewel ik daar ook erg van houd, lijkt mos ook bijna universeel geliefd te zijn. Ongeacht persoonlijke smaak zijn mensen dus altijd blij om zulk groen om zich heen te hebben, en een mooie werkplek is een fijne werkplek. 

2. Gezond

Zo’n groene sfeer is niet alleen mooi, maar zelfs gezond! Uit vele onderzoeken is gebleken dat groene werkplekken op verschillende manieren bijdragen aan gezondere en blijere werknemers. Het blijkt dat planten en moswanden onder andere zorgen voor een vermindering van stress en hoofdpijn, en de concentratie vergroten. 

3. Brandvertragend

Afgezien daarvan werken moswanden ook nog eens brandvertragend. Dat zou je ook onder gezondheidsvoordelen kunnen scharen, aangezien brand over het algemeen juist stress, hoofdpijn en een verminderde concentratie veroorzaakt.

4. Verbeteren de akoestiek

Moswanden dragen ook bij aan een betere akoestiek op de werkplek of in restaurants. Stemmen en andere geluiden galmen aanzienlijk minder, en daardoor kunnen mensen elkaar beter verstaan of zich beter concentreren. 

5. Duurzaam en onderhoudsvrij

Daarbij komt ook nog dat moswanden duurzaam en geheel onderhoudsvrij zijn! De vraag die mij heeft meest wordt gesteld is of het mos wat ik gebruik nog levend is. En hoewel het nog geheel levend oogt en voelt, is dit niet het geval. Het mos dat ik gebruik is namelijk geïmpregneerd. Het heeft dus geen water nodig, is onveranderlijk, en is zelfs stofafstotend! Terwijl de seizoenen komen en gaan zal jouw moswand dus altijd fris en groen blijven.

De nadelen

Oh, en nadelen? Die zijn er simpelweg niet!

Ik hoop hiermee de meest brandende vragen over moswanden beantwoord te hebben. Nu ga ik snel weer het voorbeeld van de plantjes volgen en nog even lekker van de zon genieten. Ik wens je een fijne dag, en hoop je gauw weer te zien voor meer tips, tricks, weetjes en updates van De Opfleurist.

Liefs, Marjolein

Wat je misschien ook leuk vindt?

De Opfleurist | Planten in huis | Planteninspiratie | Kamerplanten tips | Moswanden | Locatiebeplanting
Gastblog

Groen moet je doen!

Maar wat doet kleur groen nou eigenlijk echt? Groen is natuurlijk een van de meest voorkomende kleuren in de natuur overal waar je kijkt zie

Lees verder »
De Opfleurist Groningen Blog over kamerplanten, moswanden, locatiebeplanting en het onderhouden van planten.
Kamerplanten

Lentekriebels

Mijn favoriete tijd van het jaar is eindelijk weer aangebroken: de lente! Het seizoen van de wedergeboorte, waarin al die slapende takjes, bollen en wortels

Lees verder »

Social Media

Contactgegevens

Marjolein Kuipers
Burgemeester J. G. legroweg 80
9761 TD Eelde

Mail: info@deopfleurist.nl
Tel: 06 55701873
KvK: 66667259

Hmm lekker, koekies! 🍪

Onze website gebruikt cookies om er zeker van te zijn dat wij jou de beste website ervaringen kunnen bieden.