Lees hier alles over

Workshops

Moswanden & Ecosystemen

De Opfleurist verzorgt verschillende workshops, maar de workshop ecosysteem maken is verreweg het populairst. Daarom staat op deze pagina vooral over die workshop wat informatie. Mocht je nou meer willen weten over andere opties dan hoor ik het natuurlijk graag. Klik op de onderstaande knop voor alle workshops en de agenda.

Wat is een ecosysteem?

Een ecosysteem is een zelfvoorzienend systeem in een specifieke leefomgeving. In dit geval is dat een mooie glazen pot. Door gebruik te maken van de juiste opbouw van lagen en daar planten aan toe te voegen ontstaat er een zelfvoorzienend systeem. Dit systeem zorgt ervoor dat de plantjes zonder jouw hulp blijven groeien. Mocht je dus niet zo goed zijn in het bijhouden van je planten en wil je toch iets groens in huis? Dan is een ecosysteem de ideale uitkomst.

Hoe ziet een workshop eruit?

Tijdens een workshop ga je met mij (Marjolein) 1,5 uur aan de slag met het bouwen van je eigen ecosysteem. Ik geef je informatie over hoe een ecosysteem precies werkt en wat de voordelen ervan zijn. Ondertussen mag je natuurlijk al je plantgeretaleerde vragen aan mij stellen. 

Do-it-yourself ecosysteem

Wat krijg ik?

– Een prachtige pot voor je ecosysteem;
– Plantjes voor in je ecosysteem;
– Accessoires ter decoratie;
– Kennis over ecosystemen;
– Een hapje en een drankje;
– Een hele hoop gezelligheid!

Kosten:

€39,99

Incl. 21% btw & per persoon

Hoe kan ik mee doen?

De Opfleurist organiseert geregeld een workshop waar iedereen zich voor op kan geven. De agenda vind je hieronder. Bestel direct je tickets!

Wil je zelf een workshop met een groep op een door jou aangewezen locatie? Dat kan natuurlijk ook! Stuur voor een prijsopgaaf een berichtje via onderstaande knop.

Locatie beplanting Groningen, Friesland, Drenthe - De Opfleurist - voor planten op uw locatie

De Opfleurist agenda

Op dit moment zijn er nog geen nieuwe data en locaties beschikbaar voor de workshops. Daarentegen kan je altijd een workshop aanvragen voor jouw collega’s of met een groep vrienden. Aanvragen doe je via de onderstaande knop.

Locatie beplanting Groningen, Friesland, Drenthe - De Opfleurist - voor planten op uw locatie

Workshop Kokedame maken

10 – 11 – 12 maart

okedama, wat mosbal betekent, is een Japanse kunstvorm. Je maakt letterlijk een mosbal om de wortels van een plant heen. Op deze manier kan je een zwevende plant maken, maar je kan hem ook mooi presenteren op een schaal. Tijdens deze korte workshop heb je de keuze uit verschillende planten om je kokedama mee te maken, vervolgens ga je aan de slag met aarde, mos en touw. Resultaat: je loopt de deur uit met je eigengemaakte plantenkunst.

Locatie beplanting Groningen, Friesland, Drenthe - De Opfleurist - voor planten op uw locatie

Workshop Moswand maken

9 – 10 – 11 – 12 maart

Heb jij ze al gespot? De moswand! Deze trend is levendiger dan ooit! Maar ook weer niet. De mos die je gebruikt is namelijk gemummificeerd en dus onderhoudsvrij. Dé groene oplossing voor iedereen zonder gevoel voor plant. Wil jij hier alles over weten en ondertussen je eigen moswand maken? Dan is dit de workshop voor jou!

Andere workshops

Bovenstaande data geven aan voor welke workshops je je kunt aanmelden. Staan er momenteel geen data? Dan betekent dat dat er nog geen data gepland zijn voor nieuwe workshops. Uiteraard hoef je niet te wachten tot het moment daar is dat er nieuwe data online komen. Je kunt ten alle tijden een van de onderstaande of eerdergenoemde workshops aanvragen. Dan gaan we samen kijken naar de mogelijkheden en een gepaste datum.

Mini moswand voor het beplanten van kleine locaties - De Opfleurist - Groningen, Friesland en Drenthe
Moswand: De nieuwste workshop bij De Opfleurist!
Kokedama: Een korte workshop die ideaal is als bijvoorbeeld doorlopende workshop op evenementen.
Kinderworkshops: Ook met kinderen valt er genoeg te ontdekken en leren op het gebied van planten.

Social Media

Contactgegevens

Marjolein Kuipers
Burgemeester J. G. legroweg 80
9761 TD Eelde

Mail: info@deopfleurist.nl
Tel: 06 55701873
KvK: 66667259

Hmm lekker, koekies! 🍪

Onze website gebruikt cookies om er zeker van te zijn dat wij jou de beste website ervaringen kunnen bieden.